• ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5084 -
  • ۱۴۰۰ يکشنبه ۷ آذر

مجلس يادبود كامبيز درم‌بخش در گالري ايده برگزار شد

روايت خاطرات مشترك با آقاي خطوط ساده

مراسم يادبود زنده‌ياد كامبيز درم‌بخش، تصويرساز و كاريكاتوريست مشهور ايراني، در گالري ايده برگزار شد. جمعي از اساتيد برجسته، هنرمندان كاريكاتوريست و علاقه‌مندان به هنرهاي تجسمي در اين مراسم حضور داشتند و هنرمندان به خاطرات و همكاري‌هاي مشترك‌شان با زنده‌ياد كامبيز درم‌بخش اشاره كردند و ياد اين هنرمند بزرگ ايران‌زمين را گرامي داشتند.
كيارش زندي به عنوان گرداننده و سخنران اين مراسم از دست دادن قله رفيعي مثل درم‌بخش را ضايعه‌اي جبران‌ناپذير براي هنر كاريكاتور ايران دانست. كيومرث كياست از ديگر سخنرانان اين نشست صميمانه بود. او در بخشي از سخنان خود گفت: «با كيفي از مدارك آمده‌ام تا نشان دهم كامبيز درم‌بخش به من چه ياد داده و چه تاثيري در من گذاشته است.» پس از اين جملات، كياست نمونه‌هايي از آثار كامبيز درم‌بخش را كه از ده‌ها سال پيش جمع‌آوري و نگهداري كرده بود، براي حاضران در جلسه به نمايش درآورد.
در بخش ديگري از اين مراسم، داوود شهيدي به اين نكته اشاره كرد كه آثار كامبيز درم‌بخش با خطوطي ساده و سياه روي زمينه سفيد كاغذ شكل گرفته‌اند و در آثار او، در عين سادگي كاراكترهايي روايت‌گر و تاثيرگذار خلق شده‌اند. جواد عليزاده نيز به خاطراتي از سال‌هاي دور و اولين ديدارش با كامبيز درم‌بخش و متانت و شوخ‌طبعي كم‌نظير او اشاره كرد. جمال رحمتي، سخنران ديگر اين مراسم بود. او با بياني منحصربه‌فرد و طنزآميز، از خاطرات مشترك داوري جشنواره‌ها در كنار درم‌بخش سخن به ميان آورد و صحبت‌هاي او در اين بخش، ياد درم‌بخش را در جلسه زنده كرد. يكي از محورهاي صحبت‌هاي رحمتي، توجه به خضوع كامبيز درم‌بخش در برابر هنرمندان جوان بود كه اين بخش با تاييد و استقبال اساتيد و هنرمندان حاضر در جلسه روبرو شد. در اين مراسم كه به همت گالري ايده برگزار شد، رامين درم‌بخش، فرزند زنده‌ياد كامبيز درم‌بخش و آرش سلطانعلي، پژوهشگر حوزه هنرهاي تجسمي نيز حضور داشتند. كامبيز درم‌بخش در سال ۱۳۲۱ در شيراز به دنيا آمد و فارغ‌التحصيل هنرستان هنرهاي زيباي تهران بود. او از پيشكسوتان هنر كاريكاتور در ايران به‌ شمار مي‌رفت و در مجموع بيش از ۶۰ سال با مطبوعات صاحب‌نام ايران و جهان همكاري مستمر داشت. درم‌بخش مدتي نيز در دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران، كاريكاتور را تدريس كرده ‌است. او برنده جايزه اول از بزرگ‌ترين و معتبرترين مسابقات بين‌المللي كاريكاتور ژاپن، آلمان، ايتاليا، سوييس، بلژيك، تركيه، برزيل، يوگسلاوي و چندين جايزه بين‌المللي جنبي ديگر بوده‌ و داوري چندين نمايشگاه بزرگ بين‌المللي كاريكاتور را بر عهده داشته است. كتاب‌هاي مشترك طنزانديشان امروز ايران، طنزانديشان امروز ايران در خارج از كشور، ميازار موري كه دانه‌كش است، المپيك خنده، سمفوني خطوط، اگر داوينچي مرا ديده بود و چند اثر ديگر نيز از او منتشر شده‌اند.

 


اعلام فهرست فيلم‌هاي بخش مسابقه «سينما حقيقت»
فهرست فيلم‌هاي بلند راه‌يافته به بخش مسابقه ملي پانزدهمين جشنواره بين‌المللي فيلم مستند ايران «سينماحقيقت» اعلام شد و با پايان كار هيات انتخاب، 23 فيلم بلند راه‌يافته به بخش مسابقه ملي جشنواره «سينماحقيقت» معرفي شدند. مستندهايي نظير آن مرد با اتوبوس آمد ساخته نيما مهديان، احتضار از حجت طاهري، استخوان‌هاي شكسته به كارگرداني عليرضا معمارياني، از رنج عاشقي ساخته علي‌اكبر نوروزپور، ايستوود از عليرضا رسولي‌نژاد، برف‌گير ساخته كيارش اشراقي، مرتضي قاضيان، برقه از اصغر برقه و... در اين رويداد حضور دارند.
مستند محمد  صياد  رونمايي  مي‌شود
مستند «آقاي صياد را ول كنيد!» به كارگرداني مريم ملك‌مختار درباره محمد صياد عكاس خبري بين‌المللي است كه در جشنواره سينما حقيقت رونمايي خواهد شد. اين مستند كه ساخت آن سه سال طول كشيده است، فيلم - پرتره‌اي درباره محمد صياد، عكاس خبري بين‌المللي ايراني است كه تصوير چهار دهه اخير از تاريخ معاصر ايران را از لابه‌لاي عكس‌ها و خاطرات او از اولين روزهاي انقلاب، دوران جنگ تحميلي و ديگر رويدادهاي مهم اجتماعي و سياسي ايران مي‌توان جست‌وجو كرد.اين مستند كه در بخش نيمه بلند جشنواره سينما حقيقت حضور دارد، با تايم 52 دقيقه قرار است در پانزدهمين جشنواره بين‌المللي فيلم مستند ايران «سينماحقيقت» كه 18 تا 25 آذرماه برگزار مي‌شود، به نمايش درآيد. مستند «آقاي صياد را ول كنيد»! كه توليد مركز فيلم تصوير است، توسط سهند صمديان تدوين شده است و عوامل ديگري كه در ساخت آن همكاري داشتند عبارتند از: تصوير و صدا: مريم ملك مختار، تركيب صدا: محمدرضا دلپاك، دستيار كارگردان: پدرام صياد، دستيار تدوين و افكت رايانه‌اي: نغمه مقصودلو، تدوين صدا: محمدزمان ثاني، تصحيح رنگ و پردازش تصاوير: سهيل صمديان، دستيار توليد: الهه ملك‌مختار، طراحي پوستر و تيتراژ: زنده‌ياد مهرداد ذوالنور، برنامه‌ريز: الهام ملك‌مختار، مشاور رسانه‌اي: زهرا راد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون