انجام بيش از ۱۰۰ مورد سرمايهگذاري خارجي
پس از برجام
به گفته وزير صنعت، معدن و تجارت پس از برجام بيش از ۱۰۰ مورد سرمايهگذاري خارجي در كشور صورت گرفته است.
محمدرضا نعمتزاده با بيان اينكه خودمان هم نتايج پس از برجام را باور نميكرديم، افزود: امسال سال آخر دولت و خاص است و بايد جمعبندي كنيم و به مردم بگوييم كه آيا حرف زدهايم يا عمل كرديم. پس از برجام بيش از ۱۰۰ مورد سرمايهگذاري خارجي در كشور صورت شده است. ايران در جوامع بينالملل احترام پيدا كرده و در گذشته كه در سطح بينالملل جواب ما را نميدادند امروز وزير خارجه ما خانم مركل را مورد خطاب قرار ميدهد كه چرا برخي حرفها را ميزنيد. تا ديروز اگر راست راه ميرفتيم به ما ميگفتند كج راه رفتي و شرايط بدي براي ما به وجود آوردند، اما در حال حاضر ارتباط ما با دنيا به گونهاي ديگر شده است.
نعمتزاده تصريح كرد: شركتهايي كه تا قبل از اين جواب ما را نميدادند هماكنون براي سرمايهگذاري به كشور آمدند. حقانيت ايران را امروز دنيا پذيرفته است و در اين شرايط بايد كارآفرينان كار كنند و بانكها هم همكاري بيشتري داشته باشند تا صنعت و توليد رونق پيدا كند. كار خود را پس از فرمان مقام معظم رهبري در خصوص اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل از روز ۹ فروردين شروع كرديم كه مهمترين آن كمك به رونق توليد بود. پس از اين فرمان با همراهي معاون اول رييسجمهوري هفت تا هشت مورد ابلاغ براي عملياتي كردن اقتصاد مقاومتي داشتيم كه با برگزاري كار گروههاي رفع موانع توليد درصدد عملياتي كردن اين فرمان هستيم. اغلب واحدهاي توليدي و صنعتي راكد و تعطيل كشور مربوط به دولت قبل است و ربطي به اين دولت ندارند. كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد براي كمك به توليد كشور راهاندازي شده و تاكنون نيمي از تصميمات اين كارگروه اجرايي شده است.
گشايش در سرمايهگذاري خارجي
نعمتزاده همچنين در بازديد از واحد توليدي صنعتي سينره ياسوج در جمع خبرنگاران گفت: كشور نيازمند سرمايهگذار و اشتغالزايي است. باوجود اينكه ۶ ماه بيشتر از زمان برجام نميگذرد، گشايش خوبي در سرمايهگذاري خارجي انجام شده است. حداقل در بخش صنعت ۱۰ مورد قرارداد منعقد شد اگر چه اين مساله زمانبر است و در زمينه واحدهاي متوسط زودتر جواب داده است. بهطور قطع بايد فضا را براي حضور سرمايهگذاران داخلي و خارجي فراهم كرد. از ابتداي سال ۱۳۹۴ در كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد حدود ۵۰ درصد از مصوبات كارگروه عملياتي شدند و از حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ طرح توليدي و صنعتي راكد در كشور مشكلات قريب ۵۰درصد آنها برطرف شد.
چراغ سبز دولت براي فعال شدن واحدهاي توليدي كوچك
وزير صنعت، معدن و تجارت همچنين در بازديد از كارخانه دنا صنعت ياسوج افزود: در حال حاضر مهمترين رويكرد دولت رفع موانع توليد است. به بانكها ابلاغ شده كه همكاري لازم در اين زمينه داشته باشند و بر همين اساس تسهيلات ويژه براي واحدهاي توليدي كوچك تا سقف ۱۰۰ نفر اشتغال در نظر گرفته شده است. همه دستگاهها از جمله بانك مركزي، امور مالياتي و تامين اجتماعي موظف شدهاند كه همكاري لازم را براي تسهيل و رفع موانع توليد در كشور داشته باشند. در ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي برنامهريزي لازم صورت گرفته تا بتوانيم با فعال كردن واحدهاي توليدي بهخصوص واحدهاي توليدي كوچك مشكل بيكاري را در كشور برطرف كنيم.
وي ادامه داد: رسيدن به رونق قابلقبول جز با سرمايهگذاري امكانپذير نيست. در سالهاي گذشته نرخ ارز را پايين نگه داشتند و امروزه نرخ ارز رو به بهبود است كه اميدواريم توليدات داخلي را صادر كنيم و واردات را كاهش دهم. به مردم توصيه ميكنم به كالاها و توليدات داخلي اطمينان و از اين محصولات خريداري كنند. ميزان بيكاري در استان كهگيلويه و بويراحمد بالاست و نياز به سرمايهگذاري كلان و زيادي دارد. وي در بازديد از كارخانه آجر دهدشت عمده مشكل واحدهاي صنعتي را مشكلات مالي دانست و اظهار كرد: ۷۰درصد واحدهاي صنعتي با چنين مشكلي روبه رو هستند و علت آن هم اين است كه سالها با ركود و تحريم مواجه بودهايم. اميدواريم با رونق مسكن در كشور و همچنين برگشت صلح با كشورهاي همسايه كارخانجات صنعتي بازارشان رونق دوبارهاي
پيدا كند.