عکس نوشت
خبرگزاري ايرنا با انتشار مجموعه عكسي نوشت: «بسياري از كشاورزان پس از آنكه محصول گندم، برنج و جو خود را برداشت ميكنند، ساقههاي باقيمانده گياهان را آتش ميزنند و زمين را با هزينهاي ناچيز و زماني كوتاه براي كشت بعدي آماده ميكنند. اين اتفاق در استان مازندران با آتش زدن كاه در شاليزارها خودنمايي ميكند. اگرچه سوزاندن كاه و كلش در مزارع از قديم مرسوم بوده، برخي به غلط تصور ميكنند كه اين اقدام نياز كمتري به استفاده از سموم در كشت دوم را فراهم ميكند، اما آنچه امروز به صورت علمي اثبات شده، نابودي اكوسيستم و ويراني ساختار خاك است. نابودي موجودات مفيد خاك، افزايش مصرف كودهاي شيميايي و كاهش بازدهي زمين، فرسايش خاك در بلندمدت، كاهش رطوبت خاك و افزايش مصرف آب در طول دوره رشد، آلودگي محيط زيست و بروز بيماريهاي تنفسي به خصوص براي كودكان و سالمندان و سفت شدن لايههاي خاك و كاهش نفوذپذيري آن از مهمترين عوارض جبرانناپذير سوزاندن كاه و كلش در مزارع است».