در نشست هفته ملي كودك در سازمان بهزيستي مطرح شد
كاهش درخواست فرزندخواندگي در پرجمعيتترين استان كشور
گروه اجتماعي| به گفته مديركل بهزيستي استان تهران، در حال حاضر هزار و 514 كودك بد سرپرست يا بيسرپرست در مراكز شبانهروزي استان تهران ساكن هستند.
داريوش بياتنژاد ضمن اعلام اين خبر در نشستي كه به مناسبت هفته ملي كودك برگزار شد از اين بابت ابراز تاسف كرد كه طي 6 ماه نخست امسال درخواست فرزندخواندگي در خانوادههاي ساكن استان تهران رو به كاهش بوده چنانكه فقط 160 كودك به فرزندخواندگي پذيرفته شدهاند در حالي كه در همين مدت، حدود 3 برابر اين رقم و ۴۸۷ كودك بدسرپرست يا بيسرپرست به خانواده بهزيستي اضافه شده است.
همچنين به گفته معاون توسعه و پيشگيري بهزيستي استان تهران، از آبان 96 تاكنون در مركز پذيرش پسران معتاد كمتر از 18 سال در استان تهران، 51 كودك پذيرش شدهاند كه 46 نفر از اين تعداد، داراي خانواده و 5 نفر فاقد خانواده هستند.
فرزانه جوادي ضمن اعلام اين خبر و در اين نشست، در توضيح جزييات الگوي مصرف و شرايط زندگي اين كودكان ضمن تاكيد بر اينكه هنوز در استان تهران، مركزي براي پذيرش دختران معتاد كمتر از 18 سال ايجاد نشده، گفت: «شيوع مصرف مخدرها و مواد روانگردان در اين كودكان به ترتيب، گل، شيشه، ترياك، هرويين و متادون بوده و 46 نفر از اين كودكان زير 18 سال داراي خانواده و 5 نفر فاقد خانواده بودهاند. 46 نفر از اين كودكان از مدرسه اخراج شده بودند، 5 نفر مشغول به تحصيل بودند، 8 نفر بيسواد، 7 نفر داراي سواد ابتدايي، 25 نفر سواد مقطع سيكل، 10 نفر تحصيلات دبيرستاني و يك نفر، تحصيلات در مقطع ديپلم داشت.»
خانوادهها براي فرزندخواندگي كودكان بيمار درخواست بدهند
مهشيد موقر؛ معاون اجتماعي بهزيستي استان تهران هم در اين نشست آماري از تعداد كودكان مبتلا به ايدز و هپاتيت ساكن در شبانهروزيهاي بهزيستي ارايه داد و ضمن اعلام اينكه آزمايشهاي تشخيصي براي تمام كودكان در بدو پذيرش انجام ميشود، گفت: «از مجموع كودكان كمتر از 18 سال كه در مراكز شبانهروزي ما پذيرش شدهاند، 18 مورد ابتلا به ايدز و 8 مورد ابتلا به هپاتيت گزارش شده كه از تعداد مبتلايان ايدز، 7 كودك كمتر از 2 سال، 2 كودك در گروه سني 4 تا 6 سال، 7 كودك در گروه سني 7 تا 12 سال و 2 كودك هم در گروه سني 13 تا 18 سال بودهاند . همچنين از تعداد مبتلايان هپاتيت، 5 كودك كمتر از 2 سال و 3 كودك در گروه سني 4 تا 6 سال بودهاند. البته نتايج اين آزمايشها در كودكان كار و خيابان منفي بوده اما موارد ابتلا، مربوط به كودكان بدسرپرست يا بيسرپرست بوده چرا كه اغلب اين كودكان از مادران معتاد يا بيمار متولد شدهاند.»
به گفته موقر، مبتلايان تالاسمي، هموفيلي، سرطان و نقص ايمني بدن هم در مراكز شبانهروزي بهزيستي استان تهران نگهداري ميشوند و اين مقام مسوول، از خانوادههاي متقاضي فرزندخواندگي درخواست كرد نسبت به پذيرش اين كودكان هم تجديدنظر كنند و قول داد كه بهزيستي هم در هزينههاي درمان اين كودكان، هميار خانوادهها خواهد بود.