• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4904 -
  • ۱۴۰۰ شنبه ۲۸ فروردين

در گفت ‌وگو با يك كارشناس بازار سرمايه بررسي شد

تزريق ۲۴ هزار ميليارد تومان به بورس چقدر موثر است؟

 وضعيت بازار سرمايه نسبت به سال‌هاي قبل پيچيده‌تر شده است و كارشناسان بورسي معتقدند اگر سرمايه‌گذاران قصد دارند كه سود بهتري به دست آورند بايد در سال ۱۴۰۰ هوشمندانه‌تر سرمايه‌گذاري كنند. 
البته اخبار مثبتي نيز از تزريق منابع مالي جديد به بازار سرمايه به گوش مي‌رسد و دولت در جديدترين اقدام خود مصوب كرده تا ۲۴ هزار ميليارد تومان منابع در قالب اوراق به بازار تزريق كند كه شايد روند هفته‌هاي گذشته را تغيير دهد؛ محمدعلي دهقان‌دهنوي، رييس سازمان بورس و اوراق بهادار در جلسه روز ۲۳ فروردين با هلدينگ‌ها و شركت‌هاي سرمايه‌گذاري فعال در بازار سرمايه از انتشار ۲۴ هزار ميليارد تومان اوراق در بازار سرمايه خبر داده و گفته است: به محض آنكه موافقت اصولي با انتشار اوراق صادر شود اين رقم به بازار سرمايه تزريق خواهد شد.
مصطفي اميدقائمي،كارشناس بازار سرمايه درباره مصوبه جديد مبني بر تزريق ۲۴ هزار ميليارد تومان به بازار سرمايه به «اعتماد» گفت: اين ارقام به صورت تدريجي به بازار تزريق مي‌شود اما اين اقدام كمك مي‌كند تا يك سري منابع جديد وارد بازار شود و شرايط نقدينگي در بازار افزايش پيدا كند و اين منابعي كه وارد بازار مي‌شوند به چرخش سهام و ايجاد انگيزه براي سهامداران منجر خواهد شد و سرمايه‌گذاران حقيقي نيز براي سرمايه‌گذاري در بازار تشويق مي‌شوند. او افزود: اعتباري كه به شركت‌هاي سرمايه‌گذاري و كارگزاري‌ها داده مي‌شود، اوراقي است كه به صورت دايم به شركت‌هاي سرمايه‌گذاري داده مي‌شود اما اين اعتبارات جديد به اشخاص حقيقي داده مي‌شود كه در صورت استفاده مي‌توانند از بهره آن نيز استفاده كند.
اميدقائمي تصريح كرد: اولين نمونه اين اعتبار اوراق اجاره سهام است كه 4 ساله بوده و باعث مي‌شود منابع به صورت دايم در دست شركت‌هاي سرمايه‌گذاري باشد و تا پايان دوره از آن استفاده كنند. با توجه به اينكه اين اعتبار وارد شركت‌هاي سرمايه‌گذاري كه به نوعي منافع درازمدتي در بازار دارند مي‌رود به سمت سهم‌هاي ارزنده‌تري نيز جذب خواهد شد.
اين كارشناس بازار سرمايه خاطرنشان كرد: البته مدت زمان اين اوراق مي‌تواند از يك سال تا اوراق اجاره سهام با مدت 4 سال محاسبه شود. يعني يك تامين مالي ميان‌مدت تا بلندمدت. ناشران مي‌توانند براي اوراق تامين مالي از طريق اختيار تبعي، مدت زمان يك سال تا ۱۸ ماه را پيشنهاد دهند و منتشر كنند و براي اوراق اجاره مي‌توانند 4ساله با پرداخت بهره سالانه را درنظر گيرند. يعني ناشر، اوراق را منتشر و اقدام به جذب منابع و پرداخت سود هر سال كند و در انتهاي 4 سال، اصل پول را بازگرداند.
اميدقائمي در مورد خروج نقدينگي از بورس نيز گفت: خروج سهامداران حقيقي و سرمايه‌ها از بورس بيشتر به دليل چشم‌انداز كاهش نرخ ارز رخ داده و عملكرد شركت‌ها در بورس نيز بي‌تاثيرنبوده هر چند گزارشاتي كه از شركت‌ها ارايه مي‌شود،گزارشات خوبي است اما بايد گفت سهامداران حقيقي در كوتاه‌مدت رشدي در بورس را تجربه نخواهند كرد و به همين دليل از اين بازار خارج مي‌شوند. 
مديرعامل سابق فرابورس ادامه داد: در نيمه اول سال ۱۳۹۹ انتظاراتي كه افراد از وضعيت اقتصادي كشور داشتند باعث شتاب در خريد دارايي‌ها و تبديل نقدينگي به دارايي‌هاي مالي بود. اما در نيمه دوم سال و بعد از انتخابات امريكا اين انتظارات كاهش پيدا كرد و بخشي از افت بازار در نيمه دوم سال قبل هم به دليل افت شديد در اقتصاد كلان كشور بود كه از دست كسي هم كاري برنمي‌آمد اما بايد گفت كه شرايط بورس به همين صورت است يعني اين بازار حركت سينوسي و نوساني دارد وگاهي اوقات مثبت و بعضي مواقع هم منفي است و كساني در اين بازار برنده‌اند كه با توجه به حركت بازار پول خود را سرمايه‌گذاري مي‌كنند.
اين كارشناس بازار سرمايه افزود: در حال حاضر ديدگاه‌هاي كوتاه‌مدت در اين بازار باعث ريزش شاخص‌هاي بورس شده اما تزريق منابع جديد با حفظ نقدشوندگي بازار مي‌تواند تا حدودي به اين بازار كمك كند هر چند اين موضوع لازم بود براي اين بازار اما كافي نيست و دركنار آن بايد تمهيدات ديگري براي بورس در نظر گرفته شود.
او تصريح كرد: تا زماني كه شرايط اقتصادي كشور رو به بهبود نباشد، سرمايه‌گذاران اثر عملي آن را در بازار نخواهند ديد، بورس تنها دماسنج اقتصاد است و همه اقتصاد نيست و زماني كه بالا و پايين رفتن شاخص بورس را مي‌بينيم بايد كل اقتصاد را در آن ببينيم و تنها نبايد بورس را به تنهايي در اين امر در نظر گرفت زيرا اين نوسانات حاصل تمامي عملكرد بازار سرمايه است.
اميدقائمي در مورد حمايت‌هاي انجام‌شده از اين بازار نيز گفت: اقداماتي كه در بازار صورت مي‌گيرد در جهت حمايت از بازار سرمايه بوده و بازار سرمايه ما طي ۲۰ سال اخير به اين اعداد امروز رسيده كه حتي نرم‌افزارهاي سال ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ خريداري شده هم امروز ديگر پاسخگو نيستند و واقعيت اين است كه رشد بورس به اندازه‌اي سريع اتفاق افتاده و مخاطبين را جذب بازار كرده كه شايد هيچ‌كس اين ميزان از رشد را پيش‌بيني نمي‌كرد.
مديرعامل سابق فرابورس تصريح كرد: البته بايد گفت حمايت از بازار سرمايه دركوتاه‌مدت شايد تاثير چنداني در رونق اين بازار نداشته باشد اما اين حمايت‌ها در حافظه تاريخي بازار خواهد ماند و زماني كه مجدد رونق وارد بازار شود، سرمايه‌گذاران بيشتري جذب اين بازار خواهند شد. هر چند در جلب حمايت از بازار صرفا تامين منابع در اولويت نيست و همزمان بايد به شفاف‌سازي اقتصاد كمك شود و از افزايش قيمت‌هاي مواد اوليه و مصارف شركت‌هاي فعال در بنگاه‌هاي اقتصادي بپرهيزيم و شرايط شفافي براي سرمايه‌گذاران ايجاد كرد تا بتوانند معادلات اقتصادي و شرايط شركت‌ها را به درستي پيش‌بيني كنند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون