خبرهاي امروز به يادي از ژاله علو، بانوي هنرمند دارد كه به دليل كهولت سن و شرايط جسماني خود ترجيح ميدهد بيشتر به استراحت بپردازد. از سوي ديگر سخنگوي كميسيون فرهنگي مجلس هم از كاهش پنجاه درصدي هزينه جشنواره فيلم فجر خبر ميدهد. فرهاد مهندس كه كمتر اهل گفتوگو با رسانهها است به يكي از كارگردانان بنام نامه نوشته است تا در اين دوره از جشنواره تئاتر فجر حضور داشته باشد.
ژاله علو اين روزها استراحت ميكند
ژاله علو، بانوي هنرمند عرصه نمايش اين روزها به دليل كهولت سن و شرايط جسماني در منزلش استراحت ميكند. فعاليت اخير اين هنرمند در راديو، به حدود يك ماه اخير و ايفاي نقش در دو سريال راديو نمايش برميگردد.
آنطور كه ايسنا نوشته است يكي از كارهاي اخير اين بانوي پيشكسوت همكارياش با ميكاييل شهرستاني در مجموعه نمايش «هزار افسان» بوده است كه يكي از شخصيتهاي اصلي قصه را بر عهده داشته است. از ديگر سريالهاي اخير ژاله علو در راديو نمايش «خانه سه طبقه» است كه اين مجموعه را مجيد حمزه كارگرداني كرده است. ژاله علو در اين سريال يكي از نقشهاي اصلي را ايفا ميكند. آخرين اجراي تصويري اين هنرمند به حضور در مجموعه تلويزيوني «مختارنامه» برميگردد. او از برگزيدگان هشتمين همايش چهرههاي ماندگار در سال ۱۳۸۹ است.
درخواست دبير جشنواره از حسين كياني
چندي پيش خبر انصراف حسين كياني از اجراي نمايش «روز عقيم» در سي و ششمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر منتشر شد. پس از گذشت يك روز فرهاد مهندسپور در مقام دبير اين دوره جشنواره طي نامهاي از اين كارگردان خواست كه كار خود را در جشنواره اجرا كند.
فرهاد مهندس كه كمتر اهل گفتوگو با رسانهها است، در اين نامه نوشته است: «حسين كياني عزيز سلام، سه روز است بيمارم. امروز توانستم نامهات را بخوانم. از جزييات آنچه به تو گفته شده طبعا آگاه نيستم ولي هر چه بوده باشد نميتوانم اين باور عميق را ناديده بگيرم كه امر فرهنگي با حذف و ناديدهانگاري ميانهاي ندارد؛ به ويژه نمايش تو كه همين امسال اجراهاي موفقي در تهران داشته است.
چه بسا موجب شگفتي باشد كه واكنش تو، جديترين واكنش يك هنرمند تئاتر ايران، بيرون و فراتر از منافع فردي است. زيرا در اين چند ماه بيشترين خواستهها براساس منفعت صرفا شخصي بوده است. تنها يك چيز براي گفتن به تو دارم. ما در كشوري زندگي ميكنيم كه قانون در آن حكمفرماست و به احترام گروه كارشناسان هفتاد نفره تئاتر تهران كه با همكاريشان، بيچشمداشت به ما آموختند كه در اعتلاي فرهنگ بايد بر مشاركت همگاني افزود، ميخواهم از تو خواهش كنم نمايشت را در جشنواره اجرا كني. براي اينكه بياموزيم تئاتر با حذف ميانهاي ندارد و همه بايد با هم و با جامعه باشيم.»
كاهش پنجاه درصدي هزينه جشنواره فيلم فجر
سخنگوي كميسيون فرهنگي مجلس از كاهش ۵۰ درصدي هزينههاي جشنواره فيلم فجر نسبت به سال گذشته خبر داد.
احد آزاديخواه در گفتوگو با خانه ملت در تشريح جلسه عصر روز يكشنبه 10 دي ماه كميته فرهنگي، هنري و رسانه كميسيون فرهنگي به حضور محمدمهدي حيدريان؛ رييس سازمان سينمايي، ابراهيم داروغهزاده؛ دبير سي و ششمين جشنواره ملي فيلم فجر و عليرضا رضاداد رابط فرهنگي سازمان سينمايي با كميسيون فرهنگي اشاره كرد و گفت: مسوولان جشنواره فيلم فجر در اين نشست گزارشي از اقدامات انجام شده براي برگزاري جشنواره فجر و نحوه انتخاب فيلمها به اعضاي كميته هنري ارايه كردند.
نماينده مردم ملاير در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه علي مطهري و احمد مازني نيز به عنوان ديگر اعضاي اين كميته در جلسه حضور داشتهاند، افزود: به گفته مسوولان جشنواره هزينههاي جشنواره فيلم فجر امسال نسبت به گذشته 50 درصد كاهش يافته و اين كاهش هزينهها يكي از نقاط قوت جشنواره امسال است.
وي حضور تعداد قابل ملاحظهاي از فيلمهاي دفاع مقدسي در جشنواره را نقطه قوت ديگر اين جشنواره دانست و افزود: به گفته مسوولان بساط فرش قرمز كه در دورههاي قبل حواشي به همراه داشت و جنجالآفرين بود در اين دوره از جشنواره برچيده شده است.
اين نماينده به پيشنهادات اعضاي كميته متبوعش به مسوولان جشنواره فيلم فجر و سازمان سينمايي اشاره كرد و گفت: تعامل بيشتر و ارايه گزارشهاي منظم به كميسيون و كميته از جمله اين پيشنهادات بود لذا بر سر تعامل دو طرف توافق شد.
آزاديخواه همچنين از نمايش تعدادي از فيلمها از سوي مسوولان جشنواره براي اعضاي اين كميته قبل از آغاز جشنواره و معرفي عليرضا رضاداد به عنوان رابط فرهنگي سازمان سينمايي با كميسيون فرهنگي خبر داد.
سخنگوي كميسيون فرهنگي مجلس افزود: در اين جلسه همچنين نمايندگان در اين خصوص اينكه فيلمهاي كمدي بيش از حد خطوط قرمز را رد ميكنند، صحبت كردند كه اين موضوع مورد قبول رييس سازمان سينمايي قرار گرفت.
بهرام دهقانيار، مهمان اين هفته برنامه «آهنگ»
برنامه زنده اينترنتي «آهنگ» در يازدهمين قسمت، امروز ميزبان بهرام دهقانيار (آهنگساز) خواهد بود. به گزارش روابط عمومي برنامه آهنگ، بهرام دهقانيار ساخت موسيقي فيلمها و سريالهايي را در كارنامه كاري خود دارد كه اكثر آنها به آثار خاطرهانگيز و ماندگار موسيقي ايران تبديل شدهاند؛ آثاري مثل موسيقي «خونه مادربزرگه» و «زير گنبد كبود» (آقاي حكايتي) كه به نوعي پررنگترين خاطره كودكي متولدين دهه ۶۰ به حساب ميآيد و نيز موسيقي سريالهايي مثل «همسران»، «خانه سبز» و «پدرسالار» كه پرمخاطبترين آثار تلويزيوني دهه هفتاد بودهاند.
كيفيت فيلم، مهمترين معيار جشنواره فيلم فجر
پوران درخشنده (عضو هيات انتخاب سي و ششمين دوره جشنواره فيلم فجر) كيفيت فيلمهاي امسال جشنواره فيلم فجر را مناسب ارزيابي كرد. به گفته او از لحاظ كميت نيز تعداد زيادي فيلم براي هيات انتخاب ارسال شده بود.
اين كارگردان سينما به ايلنا گفت: تقريبا در همه گونههاي سينمايي و فضاهاي مختلف فيلم به دست ما رسيده بود و ما نيز در انتخاب خود توانستيم آثاري را انتخاب كنيم كه ضمن تنوع مضموني داراي كيفيت خوبي نيز باشند.
درخشنده با اشاره به حضور فيلمهاي كمدي در ميان آثار انتخاب شده گفت: فيلمهاي كمدي انتخاب شده؛ آثار قابل قبولي هستند و سخيف نيستند و علاوه بر كمدي بودن تاثيرگذار نيز خواهند بود.
وي ادامه داد: آثار اجتماعي كه انتخاب شدند برخي مشكلات جامعه را بيان ميكنند و متاثر از جامعه خود هستند اما از ساختار خوبي برخوردارند و اثرگذار هستند.
درخشنده با اشاره به اينكه بر خلاف سالهاي گذشته با تعداد زيادي فيلم با يك مضمون و محتوا روبهرو نشده است، گفت: فيلمها به هيچ عنوان شبيه هم نبودند بلكه همه متفاوت بوده و از تنوع خوبي برخوردار بودند و هر كدام داستان و مسالهاي جداگانه را تعريف و بيان ميكردند. ميتوان گفت فيلمها تنوع مضموني زيادي داشتند.
عضو هيات انتخاب جشنواره فيلم فجر با اشاره به معيار اصلي هيات انتخاب در گزينش فيلمها گفت: اصليترين معيار ما كيفيت فيلمها در بخشهاي مختلف بود و عنصر مهم دوم ژانر و همچنين مخاطب داشتن فيلم براي ما بسيار اهميت داشت.
آلبوم «موسيقي نو در ايران» منتشر شد
آلبوم «موسيقي نو در ايران» مجموعهاي از شش قطعه موسيقي آوانگارد و معاصر منتشر شد، هر قطعه در اين اثر توسط يكي از موسيقيدانان معاصر ساخته شده است كه از جمله آنان ميتوان به عليرضا مشايخي، علي گرجي، فرزيا فلاح، اشكان خمسهپور، آرش عباسي و آزاد حكيم رابط اشاره كرد؛ همچنين اين اثر از طريق سايت «ريتمو»، بهصورت آنلاين و قانوني قابل دسترس است.
مديتاسيون - فردا، اپوس ۱۵۶ (عليرضا مشايخي)، پلي مرفز (علي گرجي)، پشت هيچستان (فرزيا فلاح)، راهحلهاي موازي (اشكان خمسهپور)، مخالف مغلوب (آرش عباسي) و دگرگون آزاد حكيم رابط، عناوين قطعات اين آلبوم هستند.
به گزارش موسيقي ما، آلبوم «موسيقي نو در ايران» مجموعهاي از شش قطعه موسيقي آوانگارد و معاصر توسط موسسه فرهنگي هنري ماهور منتشر و روانه بازار موسيقي شده است و علاقهمندان ميتوانند جهت تهيه نسخه فيزيكي و اورجينال اثر، به مراكز معتبر فروش در بازار موسيقي مراجعه كنند.
فيلم آذر زمان مناسبي اكران نشد
محمد حمزهاي، كارگردان فيلم «آذر» در گفتوگو با مهر بيان كرد: «معتقدم بهترين زمان براي اكران «آذر» اكران دوم تابستان بود. سرنوشت فيلم در اكران مشخص ميشود كه اين امر بستگي به تعامل و همكاري تهيهكننده و پخشكننده دارد. در اين ترافيك فيلمها و در شرايطي كه ناگهان ۲۵ فيلم همزمان اكران است، زمان مناسبي براي اكران «آذر» نبود. يكي از نكاتي كه باعث لطمه ديدن «آذر» شد فصل نامناسب اكران بود چون چند رقيب كمدي نيز در كنار خود داشت و همين مساله سبب شد تا فيلمهايي از جنس «آذر» چندان توانايي ديده شدن نداشته باشند. پنج روز اول اكران فيلم بدون تبليغات روي پرده بود و حتي بسياري از سينماها در روزهاي اوليه اكران سردر فيلم را هم نداشتند و اين نكته بسيار مهمي است.»