دو توصيه به رييس دولت
در انتخاب وزرا
علي شكوهي
روزهاي آينده به دليل در پيش بودن مراسم تحليف رييسجمهوري و تنفيذ راي مردم به دكتر روحاني و معرفي كابينه و راي اعتماد مجلس به وزراي پيشنهادي، از سياسيترين ايام سال خواهد بود. خوب است رييسجمهوري در اوج تدبير و با داشتن پشتوانههاي نظري و تجربي قابل دفاع درباره دولت آينده تصميم بگيرد و عمل كند. دو نكته را در اين مختصر به رييسجمهوري محترم توصيه ميكنم.
اول- پيشتر نوشتم كه كابينه اول دكتر روحاني چند وزير شاخص دارد كه هويت اين دولت محسوب ميشوند و بنابراين قطعا در دولت بعدي دكتر روحاني هم بايد حضور داشته باشند. اين وزرا به گمان غالب كارشناسان دست به كارهاي بزرگ و قابل دفاع زدهاند و تداوم برنامههاي آنان قطعا براي مردم و كشور دستاوردهاي خوبي خواهد داشت. اول وزير امور خارجه با آن دستاوردهاي بزرگ در عرصه ديپلماسي و مذاكرات هستهاي. دوم وزير نفت با احياي صنعت نفت و كسب مجدد اعتبار ايران در اوپك و بازار نفت و دهها پروژه بزرگي كه به انجام رسانده يا در دست اقدام دارد. سوم وزير بهداشت كه با طرح سلامت خود نشان داد عدالت را ميتوان فراگير كرد و به درمان مردم سامان داد. چهارم وزير راه و شهرسازي كه فراتر از انتظار در حيطه حملونقل هوايي، ريلي، دريايي و جادهاي وارد شد و كارش در حيطه مسكن هم قابل توجه بوده است. اين محورهاي دولت قبل را بايد حفظ كرد و بقيه دولت را با اينان هماهنگ كرد و كساني را براي وزارتخانههاي ديگر برگزيد كه چالشي براي اين نقاط قوت دولت ايجاد نكنند.
دوم- از خير انفكاك وزارتخانهها در دولت كنوني بايد گذشت. جدا كردن چند وزارتخانه مهم در اين دولت يعني مشغول شدن بخش بزرگي از دولت به كارهاي روزمره اجرايي در تقسيم وظايف و نيروي انساني و ساختمانها و... كه شايد سه سال هم طول بكشد. بهتر است دولت لايحه تفكيك وزارتخانه را از مجلس پس بگيرد و اين كار را به شروع كار دولت بعد محول كند. به نفع هيچ دولتي نيست كه در وسط كارش دست به اينگونه تغييرات ساختاري بزند.