مومني: حضور در مسابقات گورش تركمنستان بدون اطلاع فدراسيون بود
فدراسيون جهاني كشتي كه تحت عنوان فيلا فعاليت ميكرد، با تغييراتي كه در اين مجموعه به وجود آمد تا تضمينكننده ماندن كشتي در بازيهاي المپيك باشد به اتحاديه جهاني كشتي تغيير نام داد. با جايگزين شدن «نناد لالوويچ» به جاي «رافائل مارتينتي» رييس سابق فدراسيون جهاني تصميم بر اين شد كه تمام كشتيها از كشتي سنتي و كلاسيك گرفته تا كشتيهاي مدرن و بومي همه زير نظر فدراسيون جهاني كار كنند تا در ادامه مجموعه كشتي، همچون مجموعه دوو ميداني وارد المپيك شود تا مخاطبان بيشتري را با خود همراه كند، از همين رو انتظار ميرفت همانطور كه كشتي پهلواني، كشتي با كمر، كشتي ساحلي و... زير نظر فدراسيون ملي ايران فعاليت خود را دنبال ميكنند كشتي سنتي گورش هم زير نظر فدراسيون كشتي به فعاليت خود ادامه دهد تا در ادامه اين شانس را داشته باشد كه به المپيك راه يابد اما با اينكه فدراسيون جهاني اعلام كرده است مجموع كشتيها بايد زير نظر فدراسيونهاي ملي كشتي هر كشور فعاليت كنند شاهد اين هستيم كه گورش به زيرمجموعه فدراسيون كشتي اضافه نشده و چندي پيش بدون اطلاع به فدراسيون كشتي در مسابقات گورش تركمنستان شركت كرده است. در اين خصوص با عيسي مومني، مسوول كشتيهاي سنتي فدراسيون كشتي گفتوگو كرديم كه ماحصل آن را در ادامه ميخوانيد:
عيسي مومني، مسوول كشتيهاي سنتي فدراسيون كشتي ايران گفت: حضور تيم ايران در مسابقات گورش تركمنستان بدون اطلاع فدراسيون بوده و كسي با ما هماهنگ نكرده است. اين تيم متشكل از ورزشكاران دو شهر بود و هيچگاه مسابقاتي تحت عنوان كشوري برگزار نشده و نميدانم چرا عنوان تيم ملي را روي اين تيم گذاشتهاند.
مومني در پاسخ به اين سوال كه با مسوولان تيم چه برخوردي خواهد شد، گفت: از اين پس كسي حق چنين كاري را نخواهد داشت، چراكه اين مسابقات در دستور كار فدراسيون قرار دارد و ما منتظر ابلاغيه اتحاديه جهاني هستيم تا طبق آن، مسابقات قهرماني كشور را برگزار كنيم.
عضو تيم ملي كشتي كشورمان در المپيك آتلانتا، در رابطه با اقدام تركمنستان در خصوص اينكه چرا از فدراسيون كشورمان براي حضور در اين مسابقات رسما دعوت نكرده است، گفت: هدف تركمنستان از برگزاري اين مسابقات گرفتن مجوز جهت برگزاري مسابقات جهاني و بازيهاي آسيايي است و براي رسيدن به چنين هدفي بايد تعداد تيمهاي شركتكننده را بالا برده و از كشورهاي صاحب نام دعوت كنند و از آنجا كه احتمال ميدادند ايران دعوت آنها را رد كند، با واسطههايي كه در ايران داشتند، موفق شدند يكي از استانهاي كشورمان را به اين مسابقات دعوت كرده و نام تيم ملي كشورمان را روي آن بگذارند تا از اتحاديه جهاني امتياز بگيرند. كشورهايي مثل چين، پاكستان، عراق و... با يك يا دو كشتيگير در اين رقابتها شركت كردند و براي تركمنستانيها مهم بود تعداد تيمهاي شركتكننده را بالا ببرند چراكه طبق اعلام اتحاديه جهاني كشتي، بايد تعداد بيست تيم در اين رقابتها حضور پيدا ميكرد تا مجوز برگزاري مسابقات جهاني به اين رشته داده شود. حال توجه داشته باشيد كه كشور صاحبنامي مثل ايران با حضور در اين رقابتها، اين رشته را به رسميت شناخته و به آن اعتبار بخشيده و البته اين در حالي است كه فدراسيون كشتي تيم اعزامي به تركمنستان را هيچگاه به عنوان تيم ملي قبول ندارد.
قهرمان اسبق آسيا در ادامه گفت: اميدواريم اتفاقاتي كه در گذشته در كشتي گورش به وقوع پيوست، براي اين رشته نيز رخ ندهد، چراكه چند سال پيش ازبكستان با رايزنيهايي كه با برخي از ايرانيها داشت و با سمتي كه به يكي از ورزشكاران ما داد، توانست با اعتبار كشورمان مسابقاتي را با حضور كشورهاي مختلف دنيا در شهر خرمآباد برگزار كند و با همين ترفند موفق شد مجوز برگزاري مسابقات جهاني و بازيهاي آسيايي را نيز كسب كرده و پس از آن، سمتي كه به نماينده كشورمان داده بود را به راحتي پس گرفت.
رييس كشتي با كمربند آسيا گفت: سرپرست تيم اعزامي، قبلا از سوي رييس ورزش و جوانان استان، از حضور در تمامي فعاليتهاي ورزشي محروم شده بود و معلوم نيست چگونه چنين سمتي به او واگذار شده است.
مومني در انتها نسبت برخي سايتها و خبرگزاريها به خاطر پوشش دادن بيش از حد اين مسابقات گلهمند بود و گفت دليلي ندارد اخبار تيمي كه بدون هماهنگي با فدراسيون ملي به اين مسابقات اعزام شده است، تا اين حد بازتاب داده شود.