چهرهها- خبرها
سندرز: هركاري ميكنم تا هيلاري رييسجمهور شود
برني سندرز، روز گذشته با حضور در مراسم انتخاباتي هيلاري كلينتون در نيوهمپشاير پشت جايگاه سخنراني رفت و گفت: من ميخواهم هر كاري را انجام دهم تا او (هيلاري كلينتون) رييسجمهوري آينده ايالات متحده شود. وي در اين سخنراني ضمن تشكر از حاميانش گفت: من به اينجا آمدهام تا نه درباره گذشته حرف بزنم بلكه به آينده فكر كنم. من به اينجا آمدهام تا از هيلاري كلينتون حمايت كنم و بگويم كه چرا وي بايد رييسجمهوري آينده شود. با پيوستن رسمي برني ساندرز به كميپن انتخاباتي هيلاري كلينتون، پيشبيني ميشود كه او در نظرسنجيها از دونالد ترامپ فاصله بيشتري بگيرد. در دو هفته اخير، ترامپ توانسته بود اين فاصله را كم كند. او در نظرسنجي ايپسوس/ رويترز فاصله خود را با هيلاري كلينتون از 11 به 9 درصد و در نظرسنجي نيويورك تايمز از 6 درصد به 2 درصد رسانده بود. همچنين پيشبيني ميشود كه حزب دموكرات با ائتلاف ميان سندرز و كلينتون تغييراتي در برنامههاي سياسي اعلامي خود براي آينده ايجاد كند. افزايش حداقل دستمزدها، هزينه بيشتر براي امنيت و رفاه اجتماعي و لغو مجازات اعدام كه از جمله برنامههاي سندرز براي آينده بود احتمالا به برنامههاي هيلاري كلينتون و سياستهاي اعلامي حزب دموكرات اضافه خواهد شد. سخنگوي كمپين انتخاباتي سندرز گفته است كه در آينده نشستهايي ميان كمپينهاي انتخاباتي كلينتون و سندرز برگزار خواهد شد تا هماهنگيهاي بيشتري در راه مبارزه انتخاباتي حاصل شود. اولين نشستها در اين خصوص ماه گذشته برگزار شده بود. گفتني است از جمله مواردي كه موجب شد برني سندرز از هيلاري كلينتون حمايت كند اين بود كه سندرز در مرامنامه نهايي حزب كه بناست در 25ماه جاري ميلادي در مجمع عمومي حزب به تصويب برسد، توانست حداقل دستمزد را در ساعت به مبلغ پانزده دلار برساند كه هيلاري كلينتون در صورت پيروزي در انتخابات سراسري امريكا موظف است به مرور زمان حداقل دستمزد را به اين سطح برساند كه اين موضوع از جمله موارد مورد اختلاف ميان سندرز و كلينتون بود كه با فشار تيم سندرز موجب گنجاندن آن در مرامنامه حزب شد و شرط اصلي حمايت سندرز از هيلاري نيز محقق شد.
سفر ناگهاني كارتر به افغانستان
اشتون كارتر، وزير دفاع امريكا در سفر اعلام نشدهاي روز گذشته وارد افغانستان شد و با فرماندهان و نظاميان كشورش در اين كشور و اشرفغني، رييسجمهور و عبدالله عبدالله، رييس اجرايي افغانستان ديدار و در مورد مسائل مختلف گفتوگو كرد. دومين سفر كارتر به افغانستان در حالي انجام ميشود كه به تازگي امريكا اختيارات، مدت حضور و استراتژيك خروج نيرو را از اين كشور تغيير داده است. قرار بود تا امريكا تا پايان سال جاري ميلادي 5500 نظامي در افغانستان حفظ كند اما باراك اوباما به تازگي اعلام كرد كه تعداد 8400 نظامي در اين كشور باقي ميمانند.
تلاش براي گفتوگوي صريح با آنكارا
سرگئي لاوروف، وزير خارجه روسيه در كنفرانس مطبوعاتي مشترك با همتاي جمهوري آذربايجاني خود در باكو گفت: استفان ديميستورا، فرستاده سازمان ملل به سوريه در عمل به تعهدات خود درباره برگزاري دور جديد مذاكرات ژنو كوتاهي ميكند و ما نگران تعلل وي براي دعوت از طرفهاي سوري جهت برگزاري دور جديد مذاكرات صلح هستيم. لاروف گفت: عاديسازي روابط با آنكارا تاثير مثبتي بر اوضاع كلي خاورميانه خواهد داشت. هرچند كه مواضع روسيه و تركيه درباره بحران سوريه مطابق نيست اما ما اميدواريم كه عادي سازي روابط به يافتن راههاي كارآمدتر براي حل بحران سوريه كمك كند. وي درباره نشست اخيرش با مولود چاووش اوغلو، وزير خارجه تركيه در شهر سوچي گفت: مذاكرات ما كاملا صريح بود. ما تلاش ميكنيم تا براي رسيدن به توافق درباره اجراي قطعنامههاي شوراي امنيت و نتايج نشستهاي گروه بينالمللي حاميان سوريه صريحتر و شفافتر كار كنيم. لاوروف تاكيد كرد: تنها خود سوريها حق دارند آيندهشان را تعيين كنند. سوريها تنها پس از مشخص كردن سرنوشت مذاكرات ميتوانند اين مساله را محقق كنند. وي گفت: بازيگران خارجي به ويژه روسيه و امريكا بايد بر روند مذاكرات تاثير بگذارند و طرفهاي سوري را به اتخاذ مواضع سازنده و يافتن راهكارهاي ميانه ترغيب كنند. لاوروف گفت كه وي در ديدارش با جان كري، وزير خارجه امريكا در جريان سفر وي به مسكو درباره ساختار يك روش مشترك براساس اصول واضح صحبت خواهد كرد. اين سفر روزهاي 14 و 15 ژوييه كنوني انجام خواهد شد. وي افزود: مسكو و واشنگتن با ديميستورا همكاري خواهند كرد تا وي براي عمل به وظايفش پايدار باشد.