روزبه دلاور
به گزارش «اعتماد»، قرار است انتخابات فدراسيون فوتبال در يازده اسفند ماه سال جاري برگزار شود. به همين مناسبت از امروز (سهشنبه، 11 دي ماه) كانديداهاي علاقهمند ميتوانند بهطور رسمي مراحل ثبتنام را انجام دهند. ثبتنام طبق گفته دبيرخانه ده روز به طول ميانجامد. سپس مرحله اول بررسي صلاحيتها صورت ميگيرد و پس از اعلام واجدان شرايط فرصت 5 روزهاي براي استينافخواهي در نظر گرفته شده است.
پس از ثبتنام تبليغات و لابيهاي سنگين و مذاكرات پنهان و گاهي هم آشكار شكل ميگيرد تا هر نامزد بخت خود را براي رسيدن به صندلي مهمترين فدراسيون ورزشي كشورمان افزايش دهد!
با اميد به اينكه يك انتخابات سالم و به دور از حرف و حديث برگزار شود و در نهايت مديري صالح و سالم سكاندار فوتبال كشورمان شود، نگاهي به كارنامه چهرههاي مطرحي كه قصد شركت در انتخابات پيش روي را دارند، انداختيمكه در ادامه ميخوانيد.
مهدي تاج
رييس فعلي فدراسيون فوتبال كه دو دوره به عنوان رييس فدراسيون فعاليت داشته است. تاج سالهاي زيادي در فدراسيون فوتبال با عناويني مثل نايبرييس اول و دوم يا رييس سازمان ليگ در فوتبال ما فعاليت كرده است و در كارنامه مديريتش عضويت در هياتمديره پرسپوليس و ذوب آهن و مديرعاملي سپاهان هم به چشم ميخورد .
تاج اولينبار در سال ۹۵ رييس فدراسيون شد و در سال ۹۸ بعد از شكلگيري پرونده ويلموتس به دليلي كه خودش عارضه قلبي ميناميد، استعفا داد و در سال ۱۴۰۱ دوباره به صندلي رياست برگشت و تاكنون به كارش ادامه داده است و حالا بايد ديد در اسفندماه سلطه تاج در فدراسيون فوتبال ادامهدار خواهد بود يا شرايط طور ديگري پيش ميرود. مهمترين مسالهاي كه در حال حاضر پيرامون مهدي تاج وجود دارد، بحث «تاييد صلاحيت» او است. پرونده ويلموتس و درگيري فدراسيون فعلي با پرونده فساد دو پاشنه آشيل رييس فعلي فدراسيون فوتبال به حساب ميآيند.
شهابالدين عزيزيخادم
عزيزيخادم بعد و قبل از مهدي تاج و براي كمتر از يكسال به عنوان رييس فدراسيون فوتبال فعاليت كرد. جز آن، پنج سالي عضو هيات رييسه فدراسيون بوده و فعاليتهاي مديريتي در شركتهاي زيرمجموعه وزارت رفاه داشته است. عمر رياست او در فدراسيون كم بود و به يكسال نرسيد. او در اسفند 1399 به عنوان رييس فدراسيون فوتبال انتخاب و در بهمن 1400 توسط اعضاي هيات رييسه به صورت موقت از سمت خود عزل شد و پروندهاش از همان روز تاكنون باز مانده است. در چند روز گذشته مهمترين بحثي كه در مورد حضور عزيزيخادم شكل گرفته، «محروميتي» است كه برخي رسانهها به آن اشاره كردهاند. با اين حال او در مصاحبهاي با ايرنا اعلام كرد هيچ محروميتي ندارد و با قدرت در انتخابات پيش رو حاضر خواهد شد. حال بايد صبر كرد و ديد آيا وي باز هم ميتواند به عنوان رياست فدراسيون فوتبال دست پيدا كند يا شرايط به گونهاي ديگر رقم خواهد خورد. برخي رسانهها از جمله فوتبال 360 يا دانشجو معتقدند انتخابات پيش رو دوئل تاج-عزيزيخادم است. البته اگر شاهد حضور هر دو در انتخابات باشيم.
عليرضا اسدي
نام عليرضا اسدي اين روزها بيشتر حول و حوش باشگاه استقلال شنيده ميشود. طبق شنيدههاي خبرنگار روزنامه اعتماد، اسدي يكي از اعضاي هياتمديره جديد باشگاه استقلال خواهد بود. در عين حال دبيركل سابق فدراسيون فوتبال و رييس فعلي هياتمديره نساجي قصد دارد براي حضور در ساختمان سئول نيز خيز بردارد. به همين دليل او يكي ديگر از كانديداي رياست فدراسيون فوتبال خواهد بود. اسدي در جواني در رشتههاي شنا و بسكتبال و فوتبال فعاليت ميكرد، اما در مديريت هم سابقه مديرعاملي باشگاه تراكتور براي مدت كوتاهي را در كارنامهاش دارد.
اما تجربه سه سال فعاليت به عنوان دبيركل فدراسيون وي را وسوسه كرده تا شانسش را براي رياست امتحان كند هر چند در اين راه رقيبان سرسختي هم دارد. طبق شنيدههاي خبرنگار اعتماد اسدي در هفته گذشته تلاشهاي زيادي براي ملاقات با برخي چهرههاي خوشنام فوتبال داشته تا از او در انتخابات حمايت كنند كه در اكثر تلاشهايش ناموفق بوده است.
محمود اسلاميان
از استانداري تا نايبرييسي فدراسيون فوتبال جزيي از سوابق مديريتي محمود اسلاميان محسوب ميشود. اسلاميان اولين استاندار چهارمحال و بختياري بود. او از خرداد ماه سال ۹۴ تا ارديبهشت ۹۵ به عنوان نايبرييس اول فدراسيون فعاليت ميكرد. وي به عنوان عضوي از هيات رييسه كه هماكنون مشاور عالي تاج به حساب ميآيد جزو كانديداي كم سر و صدا به حساب ميآيد و نامش نسبت به بقيه براي اهالي فوتبال ناآشناتر است! طبق شنيدههاي خبرنگار اعتماد، اسلاميان در اصطلاح كانديداي پوششي مهدي تاج به حساب ميآيد. به اين معنا كه اگر تاج نتواند يا نخواهد به هر دليلي در انتخابات حضور پيدا كند، نخستين جانشين او محمود اسلاميان است. محمود اسلاميان احتمالا بزرگترين حق را به گردن مهدي تاج دارد، چراكه در انتخاباتهاي گذشته با لابيهايي كه با مقامات اجرايي داشته زمينه حضور او را در راس فدراسيون فراهم كرده است.
امير عابديني
مثل اكثر كانديداها مهندس صدايش ميكنند كه البته طي سالها فعاليتش نشان داده يك مدير سياسي ورزشي با برنامه است. فعاليت ۸ ساله در سمت مديرعاملي پرسپوليس از مهمترين فعاليتهاي دوران مديريت ورزشي او به حساب ميآيد. او البته در سال ۷۳ براي مدتي كوتاه به صندلي رياست فدراسيون هم تكيه زد!
عابديني در داماش گيلان هم مدتي مديريت كرد و زير نظر مديريت وي اين تيم توانست به ليگ برتر صعود كند. نكته ديگر اينكه او در سه استان، استاندار بوده و كاملا از چند و چون مذاكرات و رسيدن به اين كرسي مهم آگاه است.
طبق اطلاعات رسيده به خبرنگار اعتماد، امير عابديني به يكي از نزديكانش گفته است چند روزي است در فدراسيون رفت و آمد كردم تا ببينم شرايط براي حضور چگونه است و احتمالا اگر اتفاق خاصي رخ ندهد براي رياست فدراسيون ثبتنام خواهم كرد. گويا او هماكنون سمت مشاور اقتصادي فدراسيون را هم پذيرفته است.
علي كفاشيان
علي كفاشيان از ديگر چهرههاي نام آشنايي است كه تصميم گرفته در انتخابات آتي ثبتنام كند. البته كفاشيان با اين سمت به هيچوجه غريبه نيست، چون از سال ۸۶تا ۹۵ رييس فدراسيون فوتبال بوده هرچند آمدنش به فوتبال هم جالب توجه است. مرد عنواندار در دووميداني دو سال هم سابقه نايبرييسي فدراسيون دووميداني در كارنامه ورزشياش به چشم ميخورد. وي همچنين به عنوان سرپرست در رشتههايي مثل بولينگ و سواركاري و... فعاليت كرده است.
علي كفاشيان تنها رييس فدراسيون بعد از انقلاب است كه دو دوره پياپي توانسته رياست فدراسيون را در اختيار داشته باشد و از اين حيث يك ركورددار به حساب ميآيد. كفاشيان در آخرين اظهارنظر خود گفته است اگر چهرههاي شاخص در انتخابات شركت كنند حضور پيدا خواهد كرد. او به صورت مشخص نام مهدي تاج را آورده و آمدن يا نيامدن خودش را منوط به حضور رييس فعلي فدراسيون كرده است.
در كنار اين اسامي برخي چهرههاي ديگر هم مطرح شدهاند. ميرشاد ماجدي، رييس فعلي هيات فوتبال تهران و عضو هيات رييسه. ماجدي از اصليترين بازيگران پروژه عزل عزيزيخادم بود و بعد از او چند ماه سرپرستي فدراسيون را برعهده داشت، اما در انتخابات 1401 به تاج باخت. ماجدي فعلا مشغول سبكسنگين كردن بين حضور در انتخابات هيات فوتبال تهران يا انتخابات فدراسيون است. او هم جزو گزينههايي است كه آمدنش منوط به آمدن يا نيامدن برخي چهرههاست.
برخي رسانهها از حبيب كاشاني عضو فعلي شوراي شهر كه سابقه مديرعاملي پرسپوليس را دارد، كيومرث هاشمي وزير ورزش دولت سيزدهم، اميررضا واعظآشتياني مديرعامل پيشين استقلال و چند چهره ديگر هم نام بردهاند كه حضورشان قائم به ذات نيست.
البته بين گزينههاي اصلي نيز ممكن است شاهد انصراف برخي نفرات باشيم يا باز هم به اين اسامي چهرههاي آشناي ديگر اضافه شود. اما سوال اصلي اين است كه فارغ از رقابتهاي انتخاباتي كدام يك از اين افراد ميتوانند فوتبال ما را به آرامش برسانند؟ اينكه در همين دوره اخير و در سه سال گذشته چه در ليگ و چه در بازيهاي بينالمللي در باشگاهها و ردههاي مختلف ملي در فوتسال و فوتبال ساحلي تا چه حد پيشرفت داشتيم؟
به لحاظ امكانات نرمافزاري و سختافزار چطور؟ اينها نمونه سوالاتي است كه براي پاسخ به آن نياز است اهالي فن جلسات متعددي برگزار كنند تا به يك نظر واحد برسند و در اين بين اعضايي كه قرار است راي دهند دست از منفعتطلبي برداشته و جانب انصاف را در حمايت از كانديدها لحاظ كنند.
هر چند نظارت دقيق روي فعاليتهاي قبل و حين انتخابات هم از وظايف ساير ارگانهاست كه براي رسيدن به يك نتيجهگيري منطقي و قانوني به آن احتياج است. آنچه همه بايد اين روزها مدنظر داشته باشند، بحث «نجات ملي فوتبال» است. ما بايد فوتبال ملي را نجات دهيم و اين مطالبه همه مردم و اهالي فوتبال است.