• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۷ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5918 -
  • ۱۴۰۳ چهارشنبه ۷ آذر

از تجربه‌هاي نسل گذشته نگذريد

نكوداشت 52 سال فعاليت هنري ايرج رامين‌فر با استقبال بي‌نظير مخاطبان و حضور جمعي از چهره‌هاي فرهنگ و هنر، عصر دوشنبه ۵ آذر در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ايران برگزار شد. 
اجراي اين برنامه برعهده مجيد برزگر بود و محمدمهدي عسگرپور، رضا كيانيان، عليرضا شجاع‌نوري، تهمينه ميلاني، شادمهر راستين، اميرشهاب رضويان، بهتاش صناعي‌ها، فريبا كوثري، مريم مقدم، پژمان بازغي، مونا زندي حقيقي، هوشنگ گلمكاني، محسن اميريوسفي و فردين خلعتبري از جمله چهره‌هاي حاضر در اين مراسم بودند. در اين برنامه كه در پنجاه و دومين سال اكران فيلم «غربيه و مه» به كارگرداني بهرام بيضايي و به همت انجمن طراحان فيلم سينماي ايران با همكاري نشر گيلگمش برگزار مي‌شد، از ايرج رامين‌فر، طراح صحنه و لباس در پنجاه و دومين سال فعاليت هنري‌اش تجليل به عمل آمد. مجيد برزگر (كارگردان سينما) در ابتداي مراسم خطاب به ايرج رامين‌فر گفت: شما يادآور جنسي از سينما هستيد كه اين روزها فراموش شده است. در بخش ديگري از اين برنامه، بخش‌هاي از نسخه بازسازي شده فيلم «غريبه و مه» بهرام بيضايي كه با نظارت او‌ توسط بنياد سينماي اسكورسيزي بازسازي و ترميم شده، پخش شد. همچنين در ادامه پيام بهرام بيضايي به ايرج رامين‌فر كه به اين مراسم فرستاده شده بود، پخش شد. در متن اين پيام آمده است: «با آرزوي تندرستي براي ايرج رامين‌فر گرامي 
برگزاري بزرگداشت 50 سال كار پر ارج او در طراحي صحنه سينما را به خودش و همكاران و شاگردانش و به برگزاركنندگان و گردآمدگان شادباش مي‌گويم!
ايرج رامين‌فر بسيار جوان بود كه به اين كار درآمد  گرچه پختگي يك كاركشته را از خود نشان داد! نيرو و نام تازه‌اي بود براي فيلمسازاني كه سينما هنوز براي‌شان معنايي داشت! با گُم شدنِ معنا ايرج رامين‌فر خود را گم نكرد! و هنوز نيرو و نام تازه‌اي بود با ذهنِ خلاق و نگاه جست‌وجوگر كه اين پيشه فرهنگي را جاني تازه و ارتقايي درخور بخشيد! 
سينماي ايران نام او را با «غريبه و مه» شناخت كه نخستين همكاري وي در فيلم بلند اصطلاحا سينمايي بود و همراه با 50 سالگي زندگي حرفه‌‌اي او اين سوي و آن سوي گهگاه بر پرده است و از آن پس ايرج رامين‌فر نياز به معرفي ندارد!
در اين شادماني با شما همراهم؛ به اميد فردايي بهتر؛ براي سينمايي كه آرزو مي‌كرديم. - بهرام بيضايي»
محمود كلاري، مدير فيلمبرداري و كارگردان سينماي ايران، منصوره يزدان‌جو رييس هيات‌مديره انجمن صنفي طراحان فيلم سينماي ايران ازجمله افرادي بودند كه در سخناني كوتاه درباره ايرج رامين‌فر به بيان نكاتي پرداختند. در ادامه نيز فيلمي از مصاحبه با ايرج رامين‌فر براي حاضران پخش شد. در بخشي ديگر از اين مراسم، ايرج رامين‌فر با تشويق ممتد حاضران روي صحنه حاضر شد و در سخناني گفت: خوشحالم كه آمده‌ايد. از انجمن طراحان صحنه فيلم ايران براي برگزاري اين برنامه ممنونم. هميشه معتقدم انجمن طراحان صحنه يا هر انجمن ديگر جاي گفت‌وگو و مطرح كردن ايده‌ها و فكرهاست. او خطاب به نسل جوان بيان كرد: خواهشم اين است كه فكر نكنيد ما سينمايي نداشتيم؛ بنابراين از تجربه‌هاي نسل گذشته نگذريد. آنها عاشق اين حرفه بودند و تجربه كردند و آن را به نسل جديد به ارث رساندند. بنابراين بهتر است درباره اين تجربيات صحبت شود. بايد به سمتي برويم كه هويت ملي و ايراني را در آثار سينمايي‌مان فراموش نكنيم. اين طراح سينماي ايران با اشاره به ساختمان خانه هنرمندان ايران كه قبلا يك پادگان نظامي بود، يادآور شد: خوشحالم كه يك پادگان نظامي به مركز فرهنگي تبديل شد. اين باعث غرور است. اميدوارم بيشتر ساختمان‌هايي كه در تهران در حال نابودي است و جايش ساختمان‌هاي بلند ساخته مي‌شوند، به مراكز فرهنگي و جايي كه آدم‌ها همديگر را ملاقات كنند، تبديل شود. مانند اتفاقي كه در فيلم «غريبه و مه» رخ داد و سبب شد تا ما همديگر را پيدا كنيم و فيلم‌هاي بعدي نيز شكل بگيرد. رامين‌فر در پايان گفت: تنها مساله‌اي كه آزارم مي‌دهد، نبود بهرام بيضايي در ايران است. اين موضوع را نمي‌توانم ناديده بگيرم، اميدوارم هميشه سلامت باشد و بنويسد. البته الان هم مشغول نوشتن است، تنها آرزوي من اين است كه دوباره او را ببينم. در بخش ديگري از اين مراسم امير پوريا، شهرام جعفري‌نژاد، اصغر رفيعي‌جم، همايون پايور، ملك‌جهان خزاعي، مجيد ميرفخرايي، جعفر پناهي، داريوش فرهنگ، اميرشهاب رضويان و غوغا بيات در مصاحبه‌هاي كوتاه كه در قالب فيلم پخش شد، درباره ايرج رامين‌فر به بيان نكاتي پرداختند. در بخش ديگري از اين مراسم محسن شاه‌ابراهيمي (طراح صحنه و لباس) گفت: اگر ما نسل دوم هستيم، ايرج (رامين‌فر) حلقه واسطه ما بين نسل اول و دوم سينماي ايران به شمار مي‌آيد. رضا كيانيان نيز در ادامه گفت: ايرج رامين‌فر را خيلي دوست دارم؛ هر وقت با هم همكاري داشتيم، خيلي خوب بوده است.  در پايان اين برنامه با حضور رضا كيانيان، محسن آزرم، محسن شاه‌ابراهيمي، ليلا نقدي پري هدايايي به ايرج رامين‌فر اهدا شد. تنديسي هم از سوي انجمن طراحان فيلم سينماي ايران كه شمايل چهره اين هنرمند بود، به او اهدا شد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون