خبر
استقبال از واكسيناسيون كرونا در كشور كاهش يافت
گروه اجتماعي| طبق اعلام وزارت بهداشت، تا روز 19 آبان سال جاري، در مجموع 96 ميليون و 628 هزار و 99 دوز واكسن كرونا در كشور تزريق شده كه از اين تعداد، ۵۵ ميليون و ۴۸۴ هزار و ۳۳۷ نفر دوز اول، ۴۰ ميليون و ۸۲۹ هزار و ۶۵۷ نفر دوز دوم و ۳۱۴ هزار و ۱۰۵ نفر، دوز سوم واكسن كرونا را تزريق كردهاند. نمودار واكسيناسيون روزانه در كشور به سمت نزولي شدن ميرود در حالي كه براي دستيابي به ايمني جمعي تا پايان آبان، واكسيناسيون روزانه بايد به بيش از يك ميليون و ۶۰۰ هزار دوز در روز برسد در حالي كه روز 18 آبان تعداد واكسنهاي تزريق شده در كشور كمتر از 890 هزار دوز و روز 19 آبان كمتر از 790 هزار دوز بوده است. بررسيها نشان ميدهد طي روزهاي اخير و در نيمه آبان، سرعت واكسيناسيون كرونا در كشور كاهش يافته و به كمتر از يك ميليون دوز تزريق در روز رسيده و همزمان، تعداد شهرهاي قرمز كرونايي رو به افزايش است. اين كاهش كه ديروز در گزارش خبرگزاري مهر مورد توجه قرار گرفت، در حالي اتفاق افتاده كه موجودي واكسن در كشور به اندازهاي است كه بتواند دوز دوم را هم جواب بدهد اما با اين حال، طبق همين گزارش، همزمان با كاهش واكسيناسيون، نه تنها در دو هفته اخير بر تعداد شهرهاي قرمز كرونايي افزوده شده و از ۹ شهر به ۳۳ شهر قرمز رسيدهايم، ميزان رعايت پروتكلها و استفاده از ماسك در كشور به كمتر از ۵۰ درصد رسيده كه اين نشانهها، حكايت از حركت به سمت پيك ششم بيماري است.
رييس سازمان غذا و دارو:
ارز ۴۲۰۰توماني را گرفتند و دارو را با قيمت آزاد فروختند
رييس سازمان غذا و دارو در واكنش به برخي اظهارات مبني بر بيعلاقگي اين سازمان به از بين بردن رانت دارو گفت: رانت و فساد يعني اينكه ارز ۴۲۰۰ توماني را بگيريد و كالا را با چند برابر قيمت ارز آزاد دراختيار توليدكننده و مصرفكننده قرار دهيد و از جوابگويي نيز فرار كنيد و از آن طرف هم به سيستمهاي نظارتي، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو حمله و تهمت بزنيد تا جهت افكار عمومي را منحرف كنيد؛ اين روش جواب نميدهد. شعار دولت انقلابي، شفافيت و برخورد با فساد است و سازمان غذا و دارو هم عزم خود را بر مبارزه با فساد و شفافسازي در قسمتهاي مختلف از جمله غذا، دارو و تجهيزات پزشكي گذاشته است. ما موظفيم كه حتما ارز ۴۲۰۰ توماني كه حق ملت است را به دست مردم برسانيم در حالي كه متاسفانه اين ارز به دست افرادي افتاده كه كالا و دارو را با ارز آزاد محاسبه كردند و پولش را از مردم گرفتند، حتما پيگير اين موضوع هستيم و بايد آنها را به مردم و مراجع ذيصلاح معرفي كنيم.مسلما افرادي كه اين كارها را كردهاند تلاش ميكنند كه حاشيهسازي و افكار عمومي را از اصل موضوع منحرف كنند كه بحثهاي حاشيهاي باعث ميشود بخشي از انرژي سيستم هدر برود .
پوكي استخوان بيش از ۴۰ درصد ايرانيان
رييس مركز غدد و متابوليسم كشور گفت: بيش از ۴۰درصد ايرانيان پوكي استخوان دارند كه در ۱۰ تا ۱۵درصد موارد منجر به شكستگي و بيحركتي ميشود. فريدون عزيزي گفت: پوكي استخوان به معني كاهش تراكم استخوان است كه به دنبال آن قدرت و استحكام استخوان كم شده و تحت اين شرايط استخوان در معرض آسيب و شكستگي قرار ميگيرد.پوكي استخوان معمولا به تدريج پيشرفت ميكند و در ابتدا، هيچ علامتي از خود بروز نميدهد تا وقتي كه شكستگي ايجاد شود. اين بيماري ميتواند در هر استخواني از بدن ايجاد شود و شكستگي ناشي از آن، در استخوانهاي ستون مهرهها، لگن و ران بيشتر ديده ميشود.نداشتن تحرك بدني مناسب و كافي، كمبود مواد معدني مانند كلسيم، پروتئين و ويتامين دي و بيماريهايي مانند پركاري تيروئيد، ديابت در بروز پوكي استخوان نقش دارند.در حال حاضر همچنين ۱۱درصد جمعيت كشور دچار ديابت بوده و درصد ابتلا به تيروئيد پركار و كمكار نيز در ميان مردم افزايش يافته، چاقي نيز رو به افزايش است و كرونا طي دو سال اخير اين بيماري را تشديد كرده در حالي كه چاقي شكمي ميتواند باعث بروز بيماريهاي غيرواگير مانند قلبي و عروقي و ديابت شود.