• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5958 -
  • ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي

گفت‌وگوي «اعتماد» با آرش حسيني‌ميلاني، رييس كميسيون محيط‌زيست شوراي شهر پنجم تهران:

 امريكايي‌ها مي‌دانستند آتش‌سوزي مي‌شود

تغيير اقليم در سراسر جهان، يك كلان مساله جدي است

خبر آتش‌سوزي گسترده در لس‌آنجلس و ادامه‌دار شدن آن همان‌قدر كه براي مردم امريكا همراه با شوك بود براي بسياري از مردم دنيا هم همين‌طور بود و در روزهاي اخير اظهارنظرهاي مختلفي هم درباره اين اتفاق بيان شده كه يكي از مهم‌ترين نظرات از سوي دونالد ترامپ، رييس‌جمهور منتخب امريكا مطرح شد كه او مستقيم و بدون هيچ عامل يا عوامل ديگري مقصر شرايط كنوني را دولت بايدن مي‌داند و ناكارآمدي سياست مديران فعلي امريكا را بارها در مصاحبه‌هاي خود مطرح كرده است.

اما ماجرا ابعاد ديگري دارد و يكي از موضوعاتي كه برخي كارشناسان و صاحب‌نظران حوزه محيط‌زيست مطرح كردند، اين بود كه دليل اين اتفاق را خشك بودن مناطق، وجود حداقل ميزان آب و وزش باد مي‌دانند. اسماعيل كهرم، فعال برجسته محيط زيست، بوم‌شناس و استاد دانشگاه در گفت‌وگويي با اشاره به اين فاجعه در ايالات‌متحده تاكيد داشت: ايالات كاليفرنيا، همجوار ايالت تگزاس و نوادا واقع شده است. اين مناطق، خشك بوده و حداقل ميزان آب در مناطق مختلف ايالات متحده امريكا را دريافت مي‌كنند. در نتيجه، باد‌هايي كه به سمت اين مناطق كاليفرنيا، لس‌آنجلس، هاليوود روان شده، گرم و سوزان هستند و البته كنترل و مهار آتش را بسيار مشكل مي‌كنند. آرش ميلاني، رييس كميسيون محيط‌زيست شوراي شهر پنجم هم در گفت‌وگو با «اعتماد» تاكيد مي‌كند: اشرافي كه كشورهاي پيشرفته صنعتي، نسبت به تغييرات اقليمي منطقه خودشان دارند بسيار بيشتر از كشورهايي مانند منطقه ماست.

او در اين گفت‌وگو به موضوعات مهمي اشاره كرد كه مي‌خوانيد.

 

به نظر شما چقدر تغييرات اقليمي و شرايط جوي در آتش‌سوزي كاليفرنيا موثر بود؟

يك ايده كلي و شايد بتوان گفت مسبوق به سابقه در حوزه محيط‌زيست داريم كه مي‌گويد: «جهاني فكر كنيم، محلي اقدام كنيم.» اين شعار، يكي از آموزه‌هاي فعاليت‌هاي محيط زيستي از ساليان دور بوده است. اگر بخواهيم به اين حادثه آتش‌سوزي صورت گرفته در منطقه كاليفرنياي امريكا نگاه كنيم، بايد نسبت به تحقق آن در اين باره اهتمام داشته باشيم. دامنه تغييرات اقليمي در منطقه كاليفرنيا ايالات‌متحده به شكل روزافزوني در حال ظهور و بروز به شكل يك آتش‌سوزي گسترده است.

اشرافي كه كشورهاي پيشرفته صنعتي، نسبت به تغييرات اقليمي دارند، نسبت به منطقه خودشان، بسيار بيشتر از كشورهايي مانند منطقه ماست. اين كشورهاي صنعتي با دقت بيشتري مي‌دانند كه چه تخريب‌هاي جدي در پي اين تغييرات در زمين در حال رخ دادن است. به عنوان نمونه، ميزان جمع‌آوري داده‌ها و آمار احصا شده توسط اين كشورها درخصوص تغييرات ياد شده، خيلي بيشتر از كشورهاي منطقه ماست. ضمن اينكه سنجش و پايش ماهواره‌اي گسترده‌تري در اين كشورها وجود داشته و ايستگاه‌هاي اندازه‌گيري پيشرفته‌تر با مدل‌سازي قوي‌تري دراختيار دارند.

يعني وقوع آتش‌سوزي قابل پيش‌بيني بود؟

همان‌طور كه گفتم اين كشورها از زمان وقوع خطرات به شكل زودتر و دقيق‌تري مطلع هستند.

با وجود اينكه اين تغيير اقليم در سراسر جهان، يك كلان مساله جدي بوده و چه در كشورهاي پيشرفته و چه در كشورهاي در حال توسعه همه با آن درگير هستند اما اقدامات عملي كه بايد در شهرها و روستاها صورت بگيرد، حتي در كشوري مانند امريكا، قطعا متناسب با شدت خطرات ناشي از اين تغييرات نيست.

يكي از سياستمداران امريكايي، توييت زده بود كه اين مساله كه الان به وجود آمده -‌آتش‌سوزي گسترده‌- ناشي از اين است كه انتقال آب از نواحي مجاور به بهاي حفظ چند ماهي به كاليفرنيا صورت نگرفته است! اين سياستمدار جمهوري‌خواه براي يك فاجعه رخ داده، يك راه‌حل سنتي و قديمي -‌انتقال آب از يك حوزه به حوزه ديگر‌- را مطرح كرده و نگاه محيط‌زيستي دولت مستقر فعلي را شماتت مي‌كند. به هر حال تغييرات اقليمي به حدي پرشتاب است كه چنانچه آن انتقال آب نيز در كاليفرنيا صورت مي‌گرفت، باز نمي‌شد از پس اين خطرات و تغييرات با چنين روشي برآمد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون