ادامه از صفحه اول
رونق زبان فارسي مديون رودكي
اين درحالي است كه تلاش گستردهاي از سوي استعمارگران انجام شده تا با القاي اين موضوع كه عقبماندگي ملل شرق در نوع خط و زبان آنان است، ارتباط ملل فارسيزبان را با گذشته فرهنگي تاريخي خويش قطع كرده و از اين راه، با بيهويت كردن اين مردم، هويت موردنظر خود را جايگزين آن كنند.
از اينرو گراميداشت «روز رودكي» فرصتي است تا با يك عزم جدي و با همكاري كشورهاي فارسيزبان از ميراث مشترك خود حفاظت كنيم و آن را پاس بداريم و تمام نشانهايي كه ما را به هم پيوند ميزند، مورد تكريم قرار دهيم و در مسير حفظ و ترويج فرهنگ غني فارسي از مرزبنديهاي فرهنگي عبور كنيم و ارزشهاي بيبديل اين شاعر بزرگ را به نسلهاي آينده انتقال دهيم و پيوند عميق فرهنگي ميان ملتهاي فارسيزبان را تقويت كنيم.
هيات علمي دانشگاه فرهنگيان
هراكليوس و تاريخ
راه بر هر گونه توقف و بازگشت حتي به تشخيص منافع فردي ميبندند و رفته رفته راه بر سقوطي فراهم ميكنند كه پيش از هر كس اسباب حيرت و شگفتي صاحبان قدرت ميشود. آنچه حداقل طي دهههاي اخير براي مستبدان دور و نزديك ما اتفاق افتاد بيش از هر چيز ناظر بر هيچانگاري عبرتهاي تاريخي و توهمات بيمارگونهاي داشت كه آنها را تا آخرين لحظههاي عرشنشيني رها نكرد. جداي از استناد و اتكا به تاريخ و تجربههاي آن، آنچه هم از آموزههاي ديني و در تمامي اديان الهي و به خصوص در قرآن و نهجالبلاغه فهم و بر آن تاكيد و اصرار ميشود، همچنان بر فهم تاريخ و از باب عبرتآموزي تصريح و تاكيد دارد. بيتوجهي به اين منبع الهام براي مستبدان و حاكمان شايد دليل قانعكنندهاي بوده براي هراكليوس كه تاريخ را به رودخانهاي تعبير كند كه تنها مستبدان بيش از يكبار نتوانند در آن پا بگذارند.