روانكاوي و انقلاب
كتاب «روانكاوي و انقلاب: روانشناسي انتقادي براي جنبشهاي آزاديبخش» نوشته ايان پاركر و ديويد پاون-كوئلار با ترجمه مسعود تقيآبادي راهي بازار شد.
اين كتاب رابطه بين روانكاوي و انقلاب را بررسي و استدلال ميكند كه رهايي شخصي و دگرگوني اجتماعي ارتباط نزديكي با يكديگر دارند. اين مانيفست استدلالي براي پيوند دگرگوني اجتماعي با رهايي شخصي است و درصدد بيان اين امر است كه دو جنبه تغيير ژرف را ميتوان با استفاده از روانكاوي با هم پيوندي نزديك داد.
يكي از بحثهاي كليدي كتاب اين است كه روانكاوي ميتواند به افراد ياري رساند تا شيوههاي شكلگيري ساختارهاي اجتماعي و روابط قدرت را درك كنند. افراد با بررسي خواستهها، اميال و تعارضات ناخودآگاه خود ميتوانند بينشي در مورد روشهايي به دست آورند كه در آن يعني در نظامهاي ظالمانه شريك هستند و بدين صورت بتوانند براي مقاومت در برابر آنها تلاش كنند. اين روند خودكاوانه و تغيير خود براي كنش سياسي موثر امري ضروري است. از سويي، اين مانيفست به واكاوي آن چيزي ميپردازد كه در امري فراتر از افراد نهفته است، آنچه آنها مدام تكرار ميكنند، آنچه آنها را به ماندن يا به وادي تغيير ميكشاند و همچنين نحوه انتقال آن پديدهها به فضاي باليني را بررسي ميكند. كتاب «روانكاوي و انقلاب: روانشناسي انتقادي براي جنبشهاي آزاديبخش» در ۱۷۹ صفحه در نشر سيبسرخ به چاپ رسيده است.