• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5929 -
  • ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ آذر

پزشكيان در بازديد از پيش اعلام نشده از سازمان اداري و استخدامي:

كارنامه‌اي قابل قبول از نظر سلامت اداري نداريم

رييس‌جمهور با بيان اينكه اساسا وظيفه بنده به عنوان رييس‌جمهور سامان دادن به بخش بودجه و اداري كشور است و با جديت در حال پيشبرد آن هستيم، گفت: سازمان اداري و استخدامي كشور كانون اصلي مديريت كشور است و بايد توانمندترين متخصصين را در اينجا گرد هم بياوريد، چرا كه اگر سازمان اداري و استخدامي توانمند شود، نظام مديريت و اداره كشور نيز سامان خواهد يافت. مسعود پزشكيان صبح ديروز سه‌شنبه در نشستي از پيش اعلام نشده به جمع رييس و معاونين سازمان اداري و استخدامي كشور رفت و ضمن گوش سپردن به گزارش عملكرد 2 ماهه سپري شده از آغاز به كار دكتر علاءالدين رفيع‌زاده به عنوان رييس اين سازمان و نظرات و ديدگاه‌هاي وي و معاونينش، نكات و مطالبات خود از اين سازمان در راستاي اصلاح ساختار اداري كشور را با آنان در ميان گذاشت. رييس‌جمهور با قدرداني از تلاش‌ها و اقدامات انجام شده، اظهاركرد: كارهايي كه انجام شده خوب است، اما نتيجه‌اي كه ما از آن انتظار داريم را تامين نمي‌كند.
پزشكيان با ارايه مثال‌هايي از عرصه‌هاي مختلف اداري و خدماتي افزود: به‌طور طبيعي هر كاري يك حجم و باري دارد، آنچه ما انتظار داريم اين است كه مشخص شود اين حجم كار چگونه، توسط چه كساني و چند نفر، در كجا، چه فضاي كاري و در چه بازه زماني و با چه هزينه‌اي بايد انجام شود؛ اگر اين كار طبق همين چارچوب انجام شد، هزينه در نظر گرفته شده براي آن بايد پرداخت شود، اما اگر هر بخش كار با الگو و چارچوب مشخص شده تطبيق نداشت، چرا بايد براي آن هزينه پرداخت شود! رييس‌جمهور تصريح كرد: انتظار من از شما اين است كه حجم هر كار و خدمتي و چگونگي انجام آن را در همه سطوح و بخش‌هايي كه قرار است به جامعه ارايه شود، به اين شيوه، بر اساس يك قاعده و فرمول مشخص و معين كنيد، تا هزينه آن بر اساس انجام شدن يا نشدن كار و كيفيت انجام آن پرداخت شود، اگر نه اينكه بخواهيد مدل پرداخت بر اساس عملكرد را اجرا كنيد، خود اين كار بعدا به يك سازمان نياز پيدا مي‌كند و دوباره گرفتار چرخه‌اي تشكيل سازمان‌هايي مي‌شويم كه ناكارآمدي آنها به تجربه ثابت شده است.
رييس‌جمهور همچنين بر اهميت جمع‌آوري سوابق و تجربيات موفق در قالب مديريت دانش و ارايه آن به كاركنان تاكيد و خاطرنشان كرد: وقتي با كمك گرفتن از تجربيات موفق جهاني در زمينه‌هاي مختلف بهترين روند انجام هر كار و ارايه هر خدمتي را اجرا كرديم، خواهيم توانست در هزينه، فضاي اداري و همچنين نيروي انساني به بهترين سطح بازدهي و استفاده بهينه از نيروي انساني و منابع برسيم.
 پزشكيان اجراي اين مدل‌ها در قالب سامانه‌ها و اتصال و يكپارچه‌سازي اين سامانه‌ها را باعث حذف زمينه و بستر فساد و رانت دانست و اظهاركرد: امروز ما تعداد زيادي سازمان نظارتي داريم، اما از لحاظ سلامت اداري به هيچ‌وجه كارنامه قابل قبول نداريم كه اين مشكل با اجراي صحيح و دقيق دولت هوشمند قابل حل است.
رييس‌جمهور با تاكيد دوباره بر ضرورت بهره‌گيري از تجربيات موفق جهاني و نيز كمك گرفتن از تخصص و دانش سازمان‌هاي بين‌المللي در زمينه سامان دادن به نظام اداري افزود: اين وظيفه و مسووليت شماست كه با همكاري و هم‌انديشي با صاحبان تجربيات موفق داخلي و خارجي، مدل و الگوي سازمان و ساختار اداري متناسب با كشورمان را تهيه كنيد. نكته مهم در اين زمينه اين است كه ما هم براي تهيه اين الگوها و هم براي اجراي آنها به افرادي نياز داريم كه هم بدانند، هم بتوانند و هم انگيزه براي اجرا و عمل داشته باشند؛ لذا بسيار مهم است كه در انتخاب مديران و مجريان به اين شاخص‌ها توجه كنيد.
پزشكيان همچنين بر بهره گرفتن از توان دانشگاهي كشور در اين زمينه تاكيد و تصريح كرد: بايد زاويه نگاه‌تان را به مساله اصلاح كنيد و الا زاويه نگاه و رويكردي كه بر اين سازمان حاكم است، اگر قرار بود ساختار اداري را در راستاي ارتقاي كارآمدي و افزايش بهره‌وري اصلاح كند، تا به حال اصلاح كرده بود. رويه حاكم اينگونه است كه ما در ساختار براي افراد پست تعريف مي‌كنيم، در حالي كه بايد بر مبناي بهترين مدل انجام كار يا ارايه خدمت، ساختار و پست تعريف و سپس افراد مناسب براي آنها انتخاب شوند.
پزشكيان خاطرنشان كرد: وقتي نيروي انساني، چه مدير و چه كاركنان ديگر بر اساس توانمندي و مهارت و تخصص در جاي مناسب خود قرار نگرفته باشند، هم كار به شكل صحيح انجام نمي‌شود، هم مردم و ارباب رجوع ناراضي خواهند شد و هم خود اين نيروي انساني در طول زمان نسبت به عدم ارتقاي شغلي و حقوق كافي ناراضي خواهد شد. پزشكيان همچنين در بخشي از سخنانش با بيان اينكه اگر ما بتوانيم كد ملي و كد پستي را به شكل كاملا فراگير اجرا و سامانه‌هاي آنها را يكپارچه كنيم، بسياري از مفاسد و مشكلات فعلي رفع خواهند شد، خاطرنشان كرد: وقتي هويت هر فرد بر اساس كد ملي و كد پستي در عرصه‌هاي مختلف اداري و سازماني تعريف شود و همه فعاليت‌هاي او به خصوص در عرصه اقتصادي و مالي يكپارچه شود، آن وقت آيا باز هم امكان فرار مالياتي يا تخلفات اقتصادي و تجاري به همين سادگي كه امروز هست، وجود خواهد داشت!

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون